Black box horeca

De black box voor horeca is een veelbesproken onderwerp. Het is echter nog niet altijd voor iedereen duidelijk wat dit fenomeen juist inhoudt. Hierdoor komen er vele vragen naar boven drijven. Wat is de black box voor horeca precies? Hoe werkt het? En waarom hebben horeca-uitbaters er een nodig? Bij Eureka Solutions geven we u de nodige informatie én bieden we u een kassasysteem dat aansluit bij uw black box. Via ons kan u namelijk Modullo Easyshop installeren, een gecertificeerd kassasysteem dat ontworpen is voor de horeca. Wilt u meer informatie? Dan kan u ons steeds contacteren via onze contactpagina!

Wat is de black box voor horeca?

Iedereen in de horecasector is wel bekend met de term ‘witte kassa’. Deze kassa werd niet zo lang geleden ingevoerd om zwartwerk tegen te gaan. In dit type kassa’s wordt een controlemodule verwerkt, de zogenaamde ‘black box’ voor de horeca. Zonder black box zal het kassasysteem niet werken en vice versa. Met andere woorden: het kassasysteem kan gemakkelijk gecontroleerd worden. Bij Eureka Solutions kan u één van de geregistreerde kassasystemen vinden die in communicatie staat met de black box. Via Eureka Solutions kan u werken met Modullo Easyshop. Hierin vindt u o.a. de volgende functionaliteiten:

  • Statistieken op uw iPad, e-mail of op afstand via de app;
  • Klantenbeheer;
  • Verschillende rechten voor het behoud van controle;
  • Gemakkelijk stockbeheer;
  • En nog veel meer!

Sancties in verband met de black box

Sommige horeca-uitbaters stellen zich de vraag waarom ze een speciale black box voor de horeca eigenlijk nodig hebben. Niet alleen is het voor uzelf simpel om alle transacties na te kijken, u heeft deze black box ook nodig om de wetgeving hierrond na te leven. De witte kassa (en daarmee ook de black box) is verplicht voor eenieder die maaltijden verkoopt of catering verzorgt. Wordt er niet aan deze vereiste voldaan, dan kan de horecazaak in kwestie gesanctioneerd worden met strenge boetes. Met andere woorden: de witte kassa is zeker de moeite waard. Het is belangrijk dat u altijd kiest voor een gecertifieerd verkoper van kassasystemen. Dit certificaat wordt uitgegeven door het Ministerie van Financiën. Heeft uw verkoper dit certificaat niet in zijn bezit, dan is het aan te raden om een ander te zoeken.

Meer informatie? Neem contact op met ons!

Wilt u graag meer informatie over de black box voor horeca en wat deze voor u kan betekenen? Dan kan u gerust contact opnemen met ons team bij Eureka Solutions! Wij staan steeds voor u klaar om al uw vragen rond dit onderwerp of andere gerelateerde topics te beantwoorden. U kan ons bereiken via de contactpagina op onze website. Wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Geïnteresseerd in onze diensten?